4 Haziran Salı günü çalışmalarına başlayacak olan Genel Kurul, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni gündeme alacak.

Bu teklife göre, terör örgütleriyle iş birliği yapan, bu örgütlere yardım eden, kamu imkanlarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanan veya kullandıran, bu örgütlerin propagandasını yapan uzman erbaşların sözleşmeleri feshedilecek ve TSK ile ilişikleri kesilecek. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak sınavların tüm duyuruları, başvuruları ve sonuçları bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne şehitlerin anne ve babaları da üye olabilecek. Sözleşmeli erbaş ve erler, mesai sonrası ve mesaiye gidiş gelişlerinde subay ve astsubay servislerini kullanabilecek.

1999 yılı sonrası sigortalı olup, 1 Şubat 2018'den sonra Yüksek Askeri Şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılan personele, yaş şartı aranmaksızın 25 hizmet yılını tamamladıkları takdirde emekli aylığı bağlanacak. Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlıklarında görevli sözleşmeli erbaş ve erlere, iş güçlüğü ve iş riski nedeniyle aylık ücretlerinde %5 artış sağlanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bir sunum yapacak ve göreve başlamasından bu yana ilk kez Meclis'te milletvekilleriyle bir araya gelecek.

15 kanun teklifi

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasının yaşandığı maden ocağını işleten Anagold Madencilik yetkililerini dinleyecek. Dışişleri Komisyonu'nda ise uluslararası anlaşmalara yönelik 15 kanun teklifi görüşülecek.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Türkiye ile Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi arasında Ankara'da BM Kadın Ülke Ofisi kurulmasına ilişkin anlaşmanın onaylanmasını içeren kanun teklifini ele alacak.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, AK Parti milletvekillerinin imzasıyla sunulan Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başlayacak. Bu teklife göre, demirleme ücret tarifesi, geminin seferi, demirde kalma süresi, aylık veya yıllık toplu ödeme, demirleme nedeni ve demirlediği yer gibi unsurlar dikkate alınarak, geminin grostonu başına 2 lirayı geçmemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek.