Teknoloji şirketleri evden çalışmayı sürdürmek için en iyi konumda olanlar ve hatta bunun için gerekli araçları yaratmış durumdalar. Yine de onlar da çalışanları masalarına geri dönmeye çağırıyor.
Ağustos ayında Grindr çalışanlarına bir ültimatom verdi: Ya Ekim ayından itibaren haftada iki kez yüz yüze çalışmayı kabul edecekler ya da işlerini kaybedeceklerdi. Bu politika, uzaktan işe alınan çalışanların, sosyal ağ ve çevrimiçi buluşma uygulamasının merkezinin bulunduğu Los Angeles'a ya da New York veya Chicago gibi diğer ABD 'merkez' şehirlerinden birine taşınması gerektiği anlamına geliyordu.
Patronlar işçileri geri çağırırken, teknoloji sektöründeki pek çok şirket esnek çalışma konusunda aktif olarak destekleyici ve hoşgörülü davranıyor. Grindr'ın böylesine katı bir işe dönüş protokolü uygulama kararı pek çok kişi için bir şok oldu. Ne de olsa, son derece katı ofis içi kurallar koyan kurumsal işletmelerle karşılaştırıldığında, startup'lar ve dijital öncelikli şirketler uzaktan çalışmak için daha iyi bir konuma sahipler ve genellikle uyum sağlama yetenekleriyle gurur duyuyorlar.
Yine de Grindr, tamamen uzaktan çalışma modellerine bir çizgi çeken tek teknoloji şirketi değil. Örneğin Elon Musk, haftada en az 40 saat işyerinde çalışma zorunluluğu getirdikten sonra Kasım 2022'de Twitter'da (şimdi X) çalışanların evden çalışmasına fiilen son verdi. Son aylarda, Amazon da dahil olmak üzere Büyük Teknoloji şirketleri de hibrit çalışma zorunluluklarını sertleştirdi.
Çeviklik ve ilericilik konusundaki itibarlarına rağmen, birçok teknoloji şirketi giderek beklenmedik bir mesaj gönderiyor: Yüz yüze çalışma, kamuoyu tepkisi ya da çalışanlarının tercihleri ne olursa olsun, kaybedilemeyecek kadar önemli.