Bitcoin (BTC) yaklaşık son 2 aydır belirli bir aralıkta düşük volatilitede hareketine devam ediyor. Bu süreçte en son yapmış olduğu 20.000 doları test ettikten sonra zayıf hacim ile yükseliş tepkileri çoğunlukla 19.500 ve 18600 dolar seviyesiyle sınırlı kaldı. Diğer taraftan ise 19.000 dolar haftalık desteği oldu. Aynı zamanda piyasada alıcı olmaması yükseliş hareketlerinin sınırlı kalmasına ve düşüş trendinin devam etmesini sürdürdü.
Şu anda BTC için önemli ilk destek 18.600 dolar ve daha sonrasında 17600 dolar. Bu seviye yaklaşık 1 aydır korunurken, bunun altında olası bir haftalık kapanış aşağı yönlü bir düşüş olasılığını artıracaktır.
Henüz 20.500 doların üzerinde bir haftalık kapanış oluşmaması yükseliş hareketinin ve alıcıların bu alanda hala yetersiz olduğunu göstermekte.
Bunun yanında Crypto quant ve Ceo ‘su tarafından açıklanan verilerde Bitcoin’in spot ticaret hacminin son altı ayda tüm borsalarda arttığının altını çizerek, yoğun satış baskısını absorbe etmek için yeterli bir talep olarak gösterdiğini, BTC spot ticaret hacmi, tüm borsalar için son altı ayda 20 kat arttığını aşağıda verilerden görülmekte.
Fakat bir diğer taraftan diğer borsalardan türev borsalara yapılan ortalama Bitcoin mevduat miktarı beş yılın en yüksek seviyesinde. Buda vadeli işlem piyasalarındaki artışın, fiyatın geri çekilme eğiliminde olma olasılığının hala mevcut olduğunu gösteriyor.
Piyasada altcoin tarafına bakacak olursak bu hafta pozitif ayrışan ve öne çıkan birkaç altcoin oldu.
Bunlardan bir tanesi ; Casper’ın yerel token‘ı CSPR oldu son 45 günde yaşanan kötü görünüme meydan okuyarak güçlenmeye devam etti. CSPR fiyatı, Mayıs ayının başlarından bu yana 0,039 dolar direnç bölgesinin altında hareket ediyordu. Kayda değer bir yükseliş hareketinden sonra CSPR, 16 Ekim’de direnci geçmeyi başardı ve ertesi gün, 0,055 dolara kadar ulaştı. Bu noktadan sonra düşüşe geçen altcoin, 0,039 dolar bölgesini destek olarak onayladı. CSPR fiyatı 0,058 dolar direnç bölgesine doğru bir artış gösterebilir.
Bir diğer altcoin ise DAO yapısıyla öne çıkan Maker, ekosistemindeki gelişmeleri paylaşmasının ardından yükselişe geçti. Kötü gidişatını sürdüren piyasa koşullarına rağmen yükselişi getirdi. MKR; Haziran 2021’den bu yana alçalan takoz içinde değer kaybediyor. Alçalan takoz, yükseliş formasyonu olarak kabul edilir, yani çıkış yaşanması durumunda MKR 1.970 doları görebilir. Şuan fiyat direnç altında fiyatlanıyor.
Son olarak ise DeFi platformu AAVE’de yükseliş dalgası düzeltmeden sonra devam etme durumunda takip edilmesi gereken önemli seviyeler olarak baktığımızda 13 Ağustos’ta 115,18 dolara ulaştıktan sonra alçalan direnç çizgisi altında değer kaybetmeye başlamıştı. 13 Ekim’de ise 64,71 dolara kadar gerileme yaşandı. Ardından gerçekleşen sıçrama ise 72 dolar bölgesini destek olarak onayladı. Kısa bir süre sonra ise alçalan direnç çizgisinden çıkış gerçekleşti. AAVE, A-B-C dalgasının C dalgasına başlamış ise, 135,50 dolara kadar yükseliş görülebilir. 72 dolar altında günlük kapanış ise bu olasılığı geçersiz kılacaktır.